Sales en salesmanagement inhuren

Sales inhuren

Het inhuren van sales-capaciteit wordt nog weinig gedaan in de B2B omgeving.
Traditioneel behoort ‘de verkoop’ tot een tak die uit eigen gelederen moet bestaan. Directeuren beargumenteren dit vaak met het voorbeeld dat een buitenstaander niet zal begrijpen waar het in ‘hun’ verkoop om draait.

Oogkleppen af

Specifieke voorbeelden waar ‘eigen sales’ noodzaak is zijn er zeker, soms ook in stand gehouden door het nooit anders te proberen.
Vol overtuiging dat het echt niet anders kan, piept en kraakt het op de overbelaste afdeling verkoop.
Met de oogkleppen af blijkt de wereld breder te zijn dan het leek.
Sales is een vaardigheid die wellicht door een derde voor u gedaan kan worden.

Why not?

Durft u de vraag te stellen aan uzelf? Why not?
Why not een expert inhuren en deze met u en de uwen laten werken aan een beter bedrijfsresultaat?
Struikelblok #1 zal in de financiën zitten, want in B2B verkoop zit vaak een grote (tijd) investering in het aanlooptraject zonder nog tastbare orders.
Belemmering #2 kan de benodigde investering in training zijn, dat hangt af van de complexiteit en mate van documentatie van uw processen af.
Aandachtspunt #3 en verder hoor ik graag van u!

sales inhuren

Sales inhuren, juist wel!

Profiteer van een paar frisse ogen en een stel hersens wat nog blanco tegen uw processen aankijkt.
De freelance technische verkoper is tevens uw adviseur. Hij of zij gebruikt graag zijn of haar ervaring om uw bedrijf te verbeteren.
U zult merken dat sales en marketing sterker met elkaar verweven zijn dan tot nu toe werd geschetst. Het zijn geen twee afdelingen, het zijn twee eigenschappen van de expert die u inhuurt.

Verkoop meer met een groter netwerk

Een netwerk is niet te koop. Het werkt op basis van vertrouwen en het is van groot belang dat daar een persoon achter zit. Daarbij maakt het niet uit of die persoon vast bij u in dienst is of op inhuurbasis, zolang uw bedrijf maar vermeld wordt in zijn of haar profiel.
Onderschat de kracht van zo’n netwerk niet, het inhuren van sales brengt meteen zijn of haar netwerk in uw eerstegraads bereik.
Neem als voorbeeld mijn LinkedIn-netwerk, biedt dit al potentie voor uw toekomstige markt?

Over andere voordelen van het werken met mensen zonder vast contract hoeven geen woorden vuil gemaakt te worden, flexibiliteit blijft een belangrijke eigenschap om in de toekomst mee te veren met fluctuaties.

Ziet u kansen? Laat een reactie achter! Why not?