Dit is geen toeval Rob, jij zoekt een aardappellengtemeter

U denkt er niet bij na wanneer u een frietje eet, maar daar zit een hele keten aan verbonden.
Van Boer tot Bord maakt een aardappel heel wat mee. Deze blog gaat over het objectief beoordelen van de waarde van een levering aardappelen.

Door het toepassen van een geautomatiseerde aardappellengtemeter wordt tareren een makkie.

In elke transactie wil zowel de verkopende als de kopende partij een goed gevoel hebben bij de waarde van de handelswaar. In de industrie, specifiek de voedingsmiddelenindustrie is dat niet anders.

Why size matters

Belangrijk om vooraf te weten is dat voor een frietfabriek de waarde deels wordt aardappellengtemeterbepaald door de kwaliteit van de aardappel, maar ook door de afmeting.

Dat -bij gelijkwaardige kwaliteit- een lange aardappel meer waard kan zijn dan twee korte, komt door u en mij: de consument houdt van lange frieten!

 

Tareren,  kan een frietproducent dat geautomatiseerd doen?

Neem een fictief persoon in gedachte die ervoor moet zorgen dat de frietfabriek een partij van duizenden kilo’s aardappelen moet kwalificeren.
Laten we hem Rob noemen, zijn uitdaging ligt in het bepalen van de waarde, ook wel tareren genoemd.
En u raadt het al, er is een oplossing voor zijn probleem.

Insort GmbH heeft in samenwerking met het Eindhovense visionbedrijf Beltech BV een aardappellengtemeter ontwikkeld.
Deze unit bepaalt en registreert per aardappel op een transportband de grootste lengtemaat. Volledig automatisch en zonodig 24/7 kan Rob beschikken over betrouwbare meetgegevens.

Aardappellengtemeter

De bouwvorm is dusdanig dat deze boven een transportband kan worden geplaatst. Een geheel RVS en hygiënisch ontwerp past in elke voedselproductie-omgeving.

Het is aan Rob om te bepalen of de gehele partij gemeten dient te worden, of dat een aantal steekproeven volstaat. Dit laatste is doorgaans toereikend, maar die werkwijze komt voort uit de man-uren die erin kruipen om de lengtebeoordelingen te doen. Dit kan dus anders……

De aloude steekproef of liever 100% controle?

Of er gewerkt wordt met steekproef of een 100% meting, de uitkomst van een geautomatiseerde meting is te allen tijde betrouwbaarder dan mensenwerk in dezelfde procestijd zou kunnen opleveren.
De informatie is direct digitaal beschikbaar de kopende partij kan de installatie periodiek kalibreren zodat de correctheid van de meetgegevens niet ter discussie staat.

Voor elke verkopende partij die goede waar levert is een objectieve en betrouwbare meting dus een garantie voor een juiste waardering en dus ook financiële opbrengst.
Hetzelfde geldt voor de kopende partij, er wordt niet meer dan nodig betaald voor de ontvangen partij aardappelen.

Hoe automatisering zelfs aan dit detail in het ontstaan van een frietje waarde kan toevoegen!

Over de aardappellengtemeter is nog meer te vertellen

Meer te weten komen over de aardappellengtemeter van Insort GmbH is niet moeilijk.
Met het invullen van het contactformulier wordt u binnen de kortste keren gecontacteerd door de juiste man!

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *